Átgurulnak a főtéri síneken

Átgurulnak a főtéri síneken
Vasárnap tesztelni fogják a síneket Nagyváradon a villamosközlekedés újraindítása érdekében, hétfőtől pedig sebességkorlátozással ugyan de a járművek „átgurulnak” a Szent László téren.

A megfelelő lebonyolítás érdekében a váradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) ezúton is felkéri a járműtulajdonosokat, hogy ne parkoljanak a síneken a Városháza (Primăriei)–Decebal sugárút szakaszon, hogy a manővert a megfelelő körülmények között tudják elvégezni. Azokat a gépkocsikat, amelyek akadályozni fogják az ellenőrzést, el fogják szállíttatni.
Szeptember 14-től, hétfőtől kezdődően a villamosközlekedés a régi útvonalaknak megfelelően fog újraindulni: 1R (December 1 park – Vasútállomás – Olaszi – CFR-híd – Sinteza – Olaszi – Decebal sugárút – Szent László tér – December 1 park), 1 N (December 1 park – Szent László tér – Decebal sugárút – Olaszi – CFR-híd – Sinteza – CFR-híd – Olaszi – Vasútállomás – December 1 park), 3 R (Nufărul – Cantemir – Gen. Magheru – Vasútállomás – Olaszi – Decebal sugárút – Szent László tér – Cantemir – Nufărul), 3 N (Nufărul – Cantemir – Szent László tér – Decebal sugárút – Olaszi – Vasútállomás – Gen. Magheru – Cantemir – Nufărul) és 2 (Nufărul – Cantemir – Szent László tér – Aradi út – Őssi – Aradi út – Szent László tér – Cantemir – Nufărul).

Betonozni kell még

Csuzi István vezérigazgató azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: szerda délután az a villamos motorkocsi, amelyik egyébként a Dacia sugárút végi vasúti híd és a Sinteza között szokott járni, tesztelte a pályát egészen a Vízművek Duiliu Zamfirescu utcai székhelyéig, illetve az Aradi úton, a várad-őssi vágányszakaszokon is végigment, s minden rendben zajlott.
Ugyanakkor csütörtök délután aszfaltozni kezdenek a Zárda/Mihai Viteazul és a Kossuth/Independenţei utca kereszteződésében, ezért ezt a részt a pénteki nap folyamán valószínűleg ismét megnyitják a forgalom előtt. Vasárnapig a felső áramvezetékeket is felszerelik, így a hét utolsó napján próbaüzemmódban a teljes útvonalon (vagyis a Szent László téren, a Kossuth utcában és a December 1. park mellett) végigmehet a villamos. Hétfőtől pedig, öt kilométer/óra sebességkorlátozással ugyan, de a megszokott menetrend szerint- ahogy a vezérigazgató fogalmazott- „átgurulhatnak” szerelvények az említett szakaszon. Csuzi István hangsúlyozta: ezzel együtt a munka tovább folyik, hiszen például a pálya mellett betonozni kell, és a Szent László téri megálló szigete se lesz kész, ezért ideiglenes jelleggel a villamosok a templom mellett fognak megállni.

Ciucur Losonczi Antonius