Átadták a díjat Sorbán Mihálynak

Akt.:
Átadták a díjat Sorbán Mihálynak
A legutóbbi RMDSZ megyei küldöttgyűlésen az immár hagyománnyá vált hűségdíjak átadására is sor került. Az RMDSZ ügyvezető elnökség által odaítélt díjat miden évben a helyi szervezetekkel konzultálva olyan személyeknek adják, akik életükkel és munkásságukkal közösségünkben elismerést érdemeltek ki, és minden nehézségek ellenére folyamatosan hűek maradtak a magyarsághoz és a Szövetséghez.

Egy ilyen kivételes személyiség Sorbán Mihály, Alsólugas 90-es évekbeli RMDSZ-es alpolgármestere, aki nagyon nehéz időben sikeresen állt ki a magyar közösségért. Az örvéndi magyarság nevében a jelenlegi RMDSZ-es polgármester, Sorbán Levente terjesztette elő díjazásra a Szövetség hű tagját.

Sorbán Mihály a februári küldöttgyűlésen személyes okokból ugyan nem tudott jelen lenni, de a díjat örömmel vette át a közelmúltban örvéndi lakásán Szabó Ödöntől. Mint beszélgetésből kiderült, mind a mai napig nagyon sokat dolgozik, és ott segít, ahol tud a szövetségnek. Nemrég, amikor Nagyváradon az Ady Endre-szobor körüli kovácsoltvas kerítést újította meg a Tulipán Kaláka keretében az RMDSZ, Sorbán Mihály volt az, aki a hiányzó elemeket elkészítette és korhűen rekonstruálta. A beszélgetés bensőségessé vált – hisz az ügyvezető elnök és a volt alpolgármester között, mint kiderült, kölcsönös tisztelet van –, társalogtak családjaikról, Sorbán Mihály eközben büszkén mutogatta unokái fényképeit.

A Szövetség részéről a díjátadásnál jelen volt Szabó József ügyvezető alelnök és Sorbán Levente, Alsólugas jelenlegi polgármester is.