Asztalos Cs.: Egy békés, gyűlöletmentes kampányt szeretnék

Asztalos Csaba
Asztalos Csaba
Abban bízom, hogy az alkotmánymódosító népszavazást békés, gyűlöletmentes kampány előzi meg – mondta el csütörtökön az AGERPRES hírügynökségnek Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke.

‘Felhívom az érintetteket, hogy az alkotmánymódosító népszavazás kampányában ne sértsük meg az emberi méltóságot, ne használjunk agresszív nyelvezetet, tartsuk meg a kölcsönös tiszteletet. Abban bízom, hogy egy békés, gyűlöletmentes kampányra kerül sor’ – nyilatkozta Asztalos.
Véleménye szerint az alkotmánymódosító népszavazás egy olyan demokratikus gyakorlat, ami jogi szempontból semmi újat nem hoz.

‘Semmi új nem lesz akkor sem, ha megváltozik az alkotmány, hisz az aktuális megfogalmazás szerint is a házasság csak egy férfi és egy nő között lehetséges, a család fogalma pedig sokkal bővebb, mint a házasság eredménye, amiként arra 580-as határozatában már 2016-ban rámutatott az alkotmánybíróság’ – tette hozzá a CNCD elnöke.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .