Aszfaltoznak Szalacs községben

Aszfaltoznak Szalacs községben
Nem lett igazuk a kétkedőknek: a 2010-ben kezdett pályázatban foglalt aszfaltozás megkezdődött, sőt, e héten be is fejeződik Szalacson és a hozzá tartozó Ottományban.

Még az előző polgármester, Porsztner Sarolta idején pályázott Szalacs sok községhez hasonlóan a három pólusú 322-es projekt keretében. Az elmúlt 5 esztendőben sok “viszontagságon” átment a projekt, elevenítette fel Vida Attila alpolgármester. Miután nyertessé nyilvánították a pályázatot annak idején, megkezdődött a közbeszerzési eljárás, amit többszöri óvás és pereskedés követett, volt egy időszak, már Horváth Béla polgármester idejében, 2013. januárjában, amikor úgy tűnt, az egész eljárást újra kell kezdeni, majd újabb pereskedés után mégsem kellett. Megkezdődhetett az ottományi kultúrház felszerelése technikai eszközökkel, továbbá már kulcsra készen áll az “after school” épület Szalacson, az iskola udvara mögötti utcában, az elmúlt csütörtökön pedig megkezdődött az aszfaltozás.

Utcák szerint

Az útjavítás elkészítése már jóval korábban, tavaly nyár végén kezdődött és a várhatóan már a héten véget érő aszfaltozással még nem fejeződik be, hiszen még árkolnak, az útpadkát készítik. Az aszfaltozás összesen 7,084 km hosszan történik, amiből 475 méter Ottományban (Puskaszín utca), a többi Szalacson (Alvég 610 m, Gózsony 780 m, Kisgyep 292 m, Posta 600 m, Felvég 1268 m, Szentgyörgy 1194 m, Központ 326 m, Zug 376 m, Bécs 938 m, Kondora 222 m). Azért ennyi hosszan aszfaltoznak, mert ennyi “fért bele” a pályázatban, ám Vida Attila hozzátette: készül a hatástanulmánya annak a pályázatnak, melyet a most kimaradó utcák leaszfaltozására tesznek majd le.

Rencz Csaba

Címkék: ,