Aszfaltoznak Érmihályfalván

Aszfaltoznak Érmihályfalván
Hétfőn reggel látványos munka kezdődött az érmihályfalvi Wesselényi Miklós utcában: aszfaltoznak. A kivitelező folyamatos munkát ígér.


Mintegy két hete kezdődött meg az útjavítási munka előkészítése, amikor a kivitelező felmérte a meglévő út alapjának minőségét, illetve ahol szükségét látta, ott megerősítette azt. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: azért esett a választás erre az utcára, mert egyrészt nagy forgalmat bonyolít, másrészt nem igényelt különösebb előmunkálatokat és bontásokra sincs szükség. A 6 méter széles úttest mellett 2 X 0,75 méteres úgynevezett lágypadka lesz.

Összekötik az utcákat

A Wesselényi Miklós utcát most “összekötik” a két éve aszfaltozott Malom utcával, később pedig a Munkácsy Mihály utcán át a határátkelő felé irányuló Kazinczy Ferenc utcával (ami a nemzetközi út is egyben). A kivitelezés hétfőn reggel ért el látványos részéhez: megkezdődött az aszfaltréteg terítése. A kivitelező ígérete szerint a munkálat folyamatos lesz. A híresztelésekkel ellentétben a beruházást nem uniós finanszírozású projekt keretében végzik, hanem a saját költségvetés erre fordítható összegét használják fel, tette hozzá Nyakó József polgármester.