Asbóthos diáksikerek

Asbóthos diáksikerek
A keszthelyi Asbóth Sándor szakképző iskola diákjai kimagasló eredményeket értek el az országos szakmai versenyek döntőjében, a Szakma Sztár Fesztiválon.

A megszerzett érmek számát és a szakmai sokszínűséget tekintve egyaránt az ország legjobb iskolái között szerepeltek az élmezőnyben, 4 érmes helyet szerezve. Második helyezést ért el Németh Viktória fodrász, Hoffmann Ágnes kozmetikus és Hetesi Levente karosszérialakatos, harmadik helyen végzett Vajda Tamás, erősáramú elektrotechnikus.
– Diákjaink extra teljesítményt nyújtottak – mondta el a körükben (Hetesi Levente karosszérialakatos nem tudott jelen lenni) tartott sajtótájékoztatón Csótár András, az iskola igazgatója, majd kiemelte: – A dobogós helyezések között csupán minimális különbségek vannak, az ezüst- és bronzérem értéke igen magas mind a 4 szakmában. Az érmek számát, a szakmai sokszínűséget figyelembe véve az ország legjobb iskolái közé jutott az Asbóth, az országos ranglistán a 4. helyre kerülve, holtversenyben. Tanulóink az országban működő mintegy félezer szakképző hely legjobbjai közé tartozó, évszázados hagyományokkal rendelkező társintézményi diákok közt versengtek. Az iskola hírnevét öregbítve az utókornak is dolgoztak, eredményeik Keszthely városának is büszkeségei.
Linhart Rita igazgatóhelyettes beszélt arról, hogy a Szakma Sztár Fesztivál 3 fordulós verseny döntőjét jelenti, a szokottnál rövidebb felkészülési idő állt rendelkezésre, mivel idén a versenyre a korábbiakhoz képest egy hónappal előbb került sor.
Horányi Árpád