Árvízvédelmi munkálatokat támogat a kormány

Árvízvédelmi munkálatokat támogat a kormány
50 millió lejt utalt ki a kormány a Környezetvédelmi Minisztérium és a Román Vízügyek részére a csütörtöki kormányülésen. A pénzt árvízvédelmi és árvíz megelőzési munkálatokra fogják használni.

Pásztor Sándor vízügyi államtitkár elmondta – „Az összeg az egész ország területére kiterjedő támogatás, nem csak a mostani különleges helyzetben lévő Olténiára, vagy Vâlcea, Gorj, Argeș megyékre vonatkozik. Ez a pénz nem elég teljes mértékben az árvízvédelmi munkálatok befejezéséhez, de felmértük azokat a kritikus pontokat ahol ebből az összegből hathatósan előrehaladhatunk a munkálatokkal”.
Az RMDSZ államtitkára szerint olyan munkálatok végrehajtására koncentrálnak, melyek által olyan kritikus pontokat tesznek árvízvédelmi szempontból rendbe, ahol vészhelyzetek alakulhatnak ki a jövőben.
„Megpróbáljuk megelőzni a lehetséges katasztrófákat. Ennek a pénznek egy részét arra használjuk, hogy az Európai Unió által támogatott projektekbe társ-finanszírozással beszálljunk és így még több pénzt tudjunk lehívni az árvízvédelmi munkálatokhoz. Reményem szerint ebből a pénzből haladni tudunk több erdélyi befejezetlen munkálat esetében is” – hangsúlyozta Pásztor Sándor.