Árusok voltak, de vásárló kevés

Árusok voltak, de vásárló kevés
A szatmárnémeti ócskapiacon tegnap délelőtt kevés vásárló fordult meg, ez a zord időjárásnak is köszönhető, és annak is hogy az emberek kiköltekezték magukat az ünnepek előtt,

 

Tegnap délelőtt Szatmárnémeti ócskapiacára kevesen látogattak ki, a kilátogatók közül is több volt a nézelődő mint a vásárló, ez a kedvezőtlen időjárásnak is tudható, mivel elég mord volt az idő. A kínálat elfogadhatónak ígérkezett, de volt már nagyobb felhozatal is. A használt cipők és ruhák mellett játékokat, biciklit, számítógép alkatrészeket, mobiltelefonokat és ezek alkatrészeket is megtalálhattunk, de a régiségekből és a kisállatokból sem volt hiány. A használt gyengébb minőségű cipőket halmazra pakolva találtuk, és az 5 lejes ár mellett magunk kellett megkeresnünk a párját. Márkás cipőket is találni, sokan inkább innen vásárolnak, így még mindig jobban járnak, mintha egy új, de silány minőségű cipőt vennének, ráadásul még alkudhatnak is. A használt ruhák közül egy tréning nadrágot már 5 lejtől lehetett megvásárolni, egy jobb minőségűt pedig 10 lejért kínáltak az árusok. Egy pulóvert 8 és 10 lejért kínáltak, alkudni is lehetett, ha többet vásárolunk akkor engednek az árból. A tegnapi nap folyamán sem volt hiány a jó és kevésbé jó minőségű gyerek ruhákból, kezeslábasokból, de érdeklődő már kevesebb. Az egyik asztalnál jó minőségű baba ruhákat kínáltak megvételre 8 lejért, az árus elmondta ha veszünk két darabot akkor azt már 15 lejért adja.

 

Akciók is vannak

 

Mindezek mellett találtunk mellényeket is már 8 lejtől a vékonyabbakat, és 15 lejtől a vastagabbakat. Kabátok és dzsekik terén sem volt hiány, eredetinek mondott bőrkabátokat 10 lejért kínált az egyik árus és azt is megtudtuk, hogy ez most akciós árnak számít. A ruhanemük mellett használt számítógép alkatrészeket is szép számban találtunk, melyeket ugyan kipróbálni nem tudunk a helyszínen, és nem mindenki vállal garanciát a megvett alkatrészért. Ezekhez az alkatrészekhez, eladótól változóan, 20 lejtől lehet hozzájutni a különböző darabokért. A gyerekek örülnek talán a legjobban annak az árusnak, aki 1 lejért adta a különböző játékokat és plüssfigurákat, de ha többet akarunk venni, akkor akció is volt rá, ugyanis egy zsák játékért 20 lejt kért az árus. A kisállatoknál a legtöbb a különböző fajta nyulak voltak megvételre kínálva, és a galambok, de volt aki tyúkot, papagájt és kölyök kutyát árult, voltak tacskók, pincsik és keverékek is. Az egyik helyen fajtiszta cocker spániel kiskutyákért 250 lej kértek, amelyeknek már csak az utolsó oltást kell megkapják, itt is sok volt a nézelődő de vásárló alig, inkább mindenki csak megcsodálta az állatokat.