„Aranyos” veterán cselgáncsozók

„Aranyos” veterán cselgáncsozók
Szatmárnémeti – A negyedik helyen végzett Románia csapata (Szatmárnémeti Unio SK és Csíkszeredai SK) a horvátországi Splitben rendezett nemzetközi cselgáncs–versenyen, amelyen tizenöt ország (Horvátország, Szlovénia, Montenegró, Bulgária, Románia, Magyarország, Nagy Britania, Olaszország, Németország, Svédország, Oroszország, Ukrajna, Skócia, Azerbajdzsán, Líbia) mintegy negyven csapata vett részt.

Így körülbelül 550 sportoló mérte össze ereje és tudása legjavát, és tatamira léphettek veterán cselgáncsozók is. A szatmári veteránok pedig megadták a módját a versenynek, ugyanis mind a négy „mester” cselgáncsozó a dobogó legfelső fokára állhatott. Nem szerepeltek rosszúl a tanítványok sem: az Unio SK aktív sportolói tizenkét érmes helyet szereztek, ebből három arany–, két ezüst– és hét bronzérem, valamint ketten a pontszerző 5. helyen végeztek.

„Szervezés és hangulat szempontjából is nagyon színvonalas verseny volt” – értékelt Tereli Mihály edző, aki a veteránok között a 73 kg súlycsoport versenyét nyerte meg. Elárulta, kedvet kaptak a további versenyzéshez az egykori szatmári cselgáncsozók, ezért tervbe vették, hogy még részt vesznek több hasonló megmérettetésen, és lehet neveznek majd a veterán Európa–bajnokságra, amelyet novemberben Párgában fognak megrendezni.

Eredmények

A Szatmárnémeti Unio SK sportolóinak eredményei:

U11–es korosztály, aranyérmesek: Alex Stan (42 kg), Florin Faur (50 kg). Ezüst: Ciprian Coder (46 kg). Bronz: Czerlau Mercedes (32 kg), Kovács András (27 kg).

U13,arany: Orosz Petra (+57 kg). Bronz: Kovács Dóra (52 kg), Mihaela Faur (57 kg), Adrian Preda (46 kg).

U15, bronz: Tróba Helmut (55 kg).

U17, ezüst: Cristian Şereş (50 kg). 5. hely: Tivadar Angelo (66 kg).

U20, bronz: Szántai Tamás (100 kg).

Felnőttek, 5. hely: Balog Szilárd (90 kg).

Veteránok, arany: Czerlau Doina (63 kg), Pelcz Attila (81 kg), Czerlau István (90 kg), Tereli Mihály (73 kg).