Aranylakodalmasok köszöntése

Aranylakodalmasok köszöntése
Bihar megye – A Nyíló Akác Napok hagyományává vált az aranylakodalmukat ünneplők köszöntése. Idén tizenhárom pár foglalhatott helyet az ünnepi asztal körül.

A hasonló alkalom olyan megható, mint amikor egy 100. születésnapját elérő lakost köszönt néha, kezdte beszédét a kultúrházban Kovács Zoltán polgármester, aki versrészletek mellett Mózes I. könyvéből is idézett: „Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzék néki segítő társat, hozzá illőt.” Az 1961–ben házasságot kötöttek Király Irén  anyakönyvvezetőt ismételve újították meg házassági fogadalmukat, aki a szervezők nevében kívánta, hogy az ünnepeltek továbbra is szerető figyelmességet tanusítva egymás iránt éljenek egészségben.

Képes emléklap

Ezt követően a polgármester, az anyakönyvvezető és dr.Turucz Mária, az önkormányzat szakbizottságának elnöke adta át az ajándékokat, köztük azokat az emlélapokat is, melyeken a párok hajdani, esküvői képe, és mai fotója is látható. Az ünnepi ebéd előtt még egy meglepetés ajándék is várt az ünnepeltekre: az általános iskola Tini Tanoda  színjátszó csoportja adta elő nekik a Ludas Matyi, avagy a libák gágogása című paródiát. Mint elhangzott, még idén sort kerít az önkormányzat azon párok köszöntésére is, akik már meghaladtak az együtt töltött öt évtizedet.