Aranyat kapnak az „acélosok”

Szombaton átnyújtja a bajnoknak járó aranyérmet és a vele járó serleget a Galaci Oţelul labdarúgócsapat tagjainak a Román Labdarúgó Liga (LPF) vezetősége.

A Sportdöntő Bíróság (CAS) ugyanis úgy döntött, a Duna–parti együttes nem kell lejátssza a Pandurii Tg. Jiu elleni találkozót, és marad a korábban, zöldasztalnál eldöntött 3–0–ás eredmény. Így az I. Liga 2010/11–es idényének utolsó fordulójának meccse már tétnélküli a „acélosoknak”, ugyanis történelmük első bajnoki címét ünnepelheti a nagykárolyi születésű Adrian Sălăgeanuval felálló galaci legénység.

Mivel a kiesőhelyek is elkeltek (az U Craiova, az Unirea Urziceni, a Victoria Brăneşti és a Sportul Studenţesc játssza szombaton utolsó élvonalbeli mérkőzését), már csak az a kérdés, mely csapa csípi el az Európa Liga–selejtezőt érő helyet: a három bukaresti csapat verseng az 5. pozícióért. A Rapidnak és a Dinamonak egyaránt 56 pontja van, míg a 6. helyen tanyázó Steauának két pont a lemaradása. A Steaua a CFR otthonában, a Dinamo Temesváron játszik ma, a Rapid pedig a brassóiakat fogadja.

Labdarúgó I. Liga, 34. (utolsó) forduló, szombat, 17 óra

Marosvásárhelyi FCM – Kolozsvári U

Pandurii Tg. Jiu – FC Vaslui (Digi Sport Plus)

Rapid – Brassói FC (GSP Tv)

Kolozsvári CFR – Steaua (Digi Sport)

Victoria Brăneşti – Besztercei Gloria (GSP Tv)

U Craiova – Szászmedgyesi Gaz Metan (Digi Sport Plus)

Temesvári Poli – Dinamo (Antena 1)

Astra Ploieşti – Galaci Oţelul (10 Tv)

Sportul Studenţesc – Unirea Urziceni (GSP Tv).

Címkék: , ,