Arany- és ezüstérmek veterán atlétáknak

Arany- és ezüstérmek veterán atlétáknak
A veterán atléták idei országos bajnokságát az elmúlt hét végén Bukarestben rendezték meg.

A seregszemlén Bihar megyét Béres Ilona és Pap Gáspár képviselte, kirobbanó sikerrel. Az atléta tehetségek fefedezője és csiszolója, a neves váradi (immár nyugdíjas) szakember, Pap Gáspár idén ünnepli 33 esztendőre visszatekintő gyümölcsöző együttműködését a volt sokszoros országos bajnok és román válogatott futónővel, jelenlegi veterán sporttársával, Béres Ilonával.

Az idei országos veterán bajnokságon ők ketten képviselték a közelmúltban még sikert sikerre halmozó váradi atlétika-sportot. Pap tanár úr a most Mihai Eminescu Főgimnázium néven ismert patinás, régi váradi iskolában 1974-ben fedezte fel az őstehetség szikráját tanítványában, s a mai napig nem hagyta azt kialudni.

Vb-érem és csúcsok

Béres Ilona idén télen a Helsinkiben rendezett veterán fedettpályás vb-n is indult, s 1500 méteren bronzérmet szerzett a 45–50 év közöttiek megmérettetésén, míg most szabadtéren 400-, 800- és 1500 méteren román csúcsokkal szerzett bajnoki címeket korosztályában. „Edzőjét”, Pap Gáspárt a (65 év felettiek) súlylökésben és diszkoszvetésben nyújtott teljesítményéért jutalmazták ezüstéremmel.

Szántó Sándor