Arad megye: Börtönbüntetést szabott ki a bíróság a kiskorút szexuálisan megrontó két férfira és az áldozat anyjára

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt az aradi bíróság két férfit, akik szexuálisan megrontottak egy 10 éves kiskorút, ugyanakkor szabadságvesztésre ítélte a gyermek anyját is, aki a vád szerint anyagi juttatás ellenében hozzájárult a bűncselekmény sorozatos elkövetéséhez. Az áldozatnak 150.000 euró erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság.

Az aradi bíróság hétfőn közzétett elsőfokú döntése szerint az egyik, 44 éves agresszor 11, a másik, 22 éves elkövető 9 és fél év börtönbüntetést kapott. A két tettest egy évvel ezelőtt vették őrizetbe, miután Zádorlak (Zădăreni) több lakója arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy az áldozat 50 éves anyja pénz ellenében hozzájárult, hogy a két férfi ismételten szexuális kapcsolatot létesítsen 11 éves gyermekével. Az anyának az elsőfokú bírói ítélet értelmében 8 és fél évet kell börtönben letöltenie.

Az igazságszolgáltató testület 150.000 eurós erkölcsi kártérítést is megítélt az áldozat javára, ezt a három elítéltnek kell kifizetnie. A döntés nem jogerős, fellebbezhető. A nyomozó hatóságok egy évvel ezelőtt, a tettesek őrizetbe vételekor azt nyilatkozták, hogy a jelek szerint a gyermeket két éven át kényszerítették nemi közösülésre, és a tettesek közül az egyik zádorlaki, a másik fönlaki (Felnac).

A jelenleg 12 éves áldozatnak azóta az aradi gyermekvédelmi igazgatóság nyújt védelmet és pszichológiai terápiát.

 

www.agerpres.ro