Arad megye: 18 bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok a román-magyar határ közelében, egy mezőn

Fotó: politiadefrontiera.ro
Fotó: politiadefrontiera.ro
Magyarországra illegálisan bejutni próbáló bevándorlókat tartóztattak fel a határrendészek Arad megyében, a román-magyar határ közelében.

A varsándi határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése érdekében Temes megyei kollégáikkal közösen végrehajtott művelet során tartóztatták fel a 18 tagú csoportot, mintegy 500 méterre a határtól, egy mezőn.

Bekísérték őket a határrendészetre, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy a csoport öt tagja iraki, kettő szíriai, tizenegy szomáliai állampolgár. Elmondták, hogy egy szerb állampolgárságú férfi vezette kisbusszal jutottak el a határ közelébe, az 51 éves férfit később el is fogták a rendőrök az egyik közeli benzinkútnál.

A 18 migráns – 18 és 45 év közötti hét férfi és öt nő, valamint hat, három hónap és 16 év közötti gyerek – azt vallotta, illegálisan próbáltak átjutni Magyarországra, ahol egy szerb embercsempész vezetésével valamelyik nyugat-európai országba mentek volna tovább.

A kisbusz vezetője ellen embercsempészet, a migránsok ellen illegális határátlépési kísérlet gyanújával kezdeményezett eljárást a határrendészet.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .