Apró lépésekkel előre

Szatmár megye – Szatmár megye is csatlakozik az oszrszágos tanügyi figyelmezetető sztrákjhoz. A Országos Tanügyi Szakszervezet (FEN) figyelmeztető sztrájkot szervez ország szerte. Amint azt megtudtuk a figyelmeztető sztrájkra minden megyében más–más időpontban kerül sor, megyénkben csütörtökön 12 és 14 óra között.

A sztrájk az egész országon „végigsöpör”, voltak megyék, ahol tegnap került sor rá, ma és holnap is lesznek hasonló megmozdulások egészen péntekig és jövőhéten is folytatódik, míg minden megye sorra nem kerül. Ioan Drăgan a FEN Szatmár megyei elnöke kérdésünkre elmondta, megyénkben a pedagógusok többsége aláírta, hogy részt vesz a figyelmeztető sztrájkban, „de voltak forradalmárok, akik az általános sztrájkot javasolták”.

Ioan Drăgan elmondása szerint a FEN a pedagógusok érdekeit tartja szem előtt, és kis lépésekkel haladnak előre követeléseikkel — többek között az I. fokozattal  rendelkező pedagógusoknak biztosított 10 százalékos fizetésemelésben minden pedagógus részesüljön stb. — s remélik, hogy a későbbiekben nem kell majd az általános sztrákról is beszéljenek, de egyenlőre a figyelmezetető sztrájkot tartják meg, mely során a tanárok ugyan bemennek órákra, de nem adnak le új leckét.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter