Áprilisról és Szerelemről

Akt.:
Áprilisról és Szerelemről
Az április 17–24. között zajlott Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében szombat este olyan történt, amire már nagyon már nem volt példa: magyar daloktól zengett a nagyváradi Bémer tér.

A Varadinum Kulturális Alapítvány és az RMDSZ városi szervezete által koordinált programon ugyanis a népszerű Rúzsa Magdi lépett fel az együttesével, s adott, ahogy tőle megszokott, élő koncertet. A színpadot úgy állították fel, hogy a Iosif Vulcan/Rimanóczy utca irányába nézett, s még a sétáló utca végén is voltak rajongók, arról nem is beszélve, hogy a színpad közelébe lehetetlen volt odaférkőzni.

A lassú számokkal tarkított dinamikus, pörgős, fergeteges hangulatú koncerten közismert, olyan sokak által dúdolt énekek csendültek fel, mint például a Gábriel, a Szerelem, az Április, a Na-na-na, az Aprócska, vagy a Vigyázz a madárra. Szó esett a Presser Gáborral és a Hobóval szóló megtisztelő együttműködésről is, valamint arról is beszélt, énekelt a délvidéki származású művésznő, miért nem szabad elszakadnunk a gyökereinktől. Természetesen ráadás nóták is voltak, majd hosszú percekig ostromolták aláírásért a rajongók Rúzsa Magdit, gyerekek és idősek egyaránt.

Ciucur Losonczi Antonius