Áprilisban Bogotában turnézik a kolozsvári magyar színház

Áprilisban Kolumbiában, a Bogotái Iberoamerikai Színházi Fesztiválon (Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá) vendégszerepel Leonce és Léna című, Tompa Gábor rendezte előadásával a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Április 5. és 8. között öt alkalommal láthatja a latin-amerikai ország közönsége az előadást a kolumbiai főváros egyik színházában, a Teatro de Bellas Artes de Bogotá-ban. Amerika legnagyobb színházi fesztiválja március 23. és április 8. között zajlik. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata második alkalommal vesz részt rajta. Először 2006-ban, a Pantagruel sógornője című, Silviu Purcarete rendezte előadás vendégszerepelt Bogotában.

Mivel idén a fesztivál kiemelt meghívottja Románia, április 2. és 6. között a Leonce és Lénát színpadra állító Tompa Gábor, aki a kolozsvári színház igazgatója, fiatal kolumbiai rendezők és színészek számára tart műhelymunkát, workshopot Ways to the Magic (A mágia útjai) címmel a bogotái fesztivál keretében – olvasható a színház honlapján (www.huntheater.ro). A fesztiválra 45 ország társulatait hívták meg, a programban több mint 800 előadás és 70 kísérőrendezvény szerepel, amelyeket Bogotá 22 színházában tartanak meg.