Április 9-ről szól már az ének

Április 9-ről szól már az ének
Április 9-én megkezdődik az idei salakmotoros szezon: a Speedway Miskolc az ukrán Rovnót fogadja a lengyel II. liga 1. fordulójában.

Egy motort tudok az idényre normálisan üzembe helyezni – mondta érdeklődésünkre Bencze Zsolt, a miskolciak vaspapucsosa. – Ha minden összejön, akkor a napokban rendben is lesz minden vele és a március végi tréningekre teljesen harcra készek leszünk. A ruhát készítteti a klub, egyébként meg a régi szerelésem is meg van. A GM-et üzemelem be verseny kész állapotba, a Jawa marad a 2005-ös állapotában. Várom nagyon az edzéseket, úgy érzem tisztább lesz minden a tréningek után. Persze jóval többet várok magamtól ebben a szezonban. Nyilván a klubom és a szurkolók is, de ez így jó!

Szati bizakodó 

A miskolciak másik erőssége, Szatmári László elmondta, hogy egyelőre fizikálisan készül, de…

Változtatunk a motorokon sok mindent, hiszen nagyon sok fontos verseny lesz itthon a Népkertben – árulta el Szati. – Próbálunk egy blokkot csak és kizárólag erre a pályára elkészíteni. Ennek a tesztjét várom nagyon, no meg azt, hogy süssön a nap, mert elég volt a télből!

 A sors fintora, hogy az első versenyen éppen az a csapat lesz a népkertiek ellenfele, amelyben Szatmári Laci tavaly szerepelt.

Van változás a Rovnóban: vannak érkezők, távozók, de van egy gerinc. Jó felállású csapat lesz a Rovnó, de nem lesz olyan erős, mint tavaly év közepéig voltak – latolgatott  a motoros. – Igazándiból más csapatokra jobban oda kell majd figyelnünk. Ilyen szerintem a Gdansk, vagy éppen a Poznan.

Az esélyekről szólva Szati megjegyezte, hogy érzése szerint dobogón végezhet a csapat, ami nem mellékesen nagy meglepetés lenne első nekifutásra.

– Sok versenyünk lesz és menet közben kiderül majd, hogy a csapat mennyire lesz igazi csapat. Bizakodó vagyok!

Az első körben

Lengyel salakmotoros II. Liga, 1. forduló (2006. április 9.):

Speedway Miskolc – Ukrajna Rovno

Orzel Lódz – Kolejarz Rawicz

Kolejarz Opole – PSZ Poznan

Wanda Kraków – SC Daugavpils

GKZ Gdansk – Polonia Pila

Tíz csapat

A Lengyel Motorsport Szövetség határozott a napokban és végül tíz csapatot engedélyezett a lengyel salakmotoros II. ligában – adta hírül a Speedwayworld.tv. A lengyel II. Liga csapatai: Kolejarz Opole, Orzel Lódz, Kolejarz Rawicz, Polonia Pila, Wanda Kraków, PSZ Poznań, GKZ Gdansk, Ukrajna Rovno (ukrán), Speedway Center Daugavpils (lett), Speedway Miskolc

JLI