Apa és lánya, illetve egy idősebb házaspár vesztette életét Brassó megyében

Fotó: Observator
Fotó: Observator
Négy személy meghalt és négy megsebesült szombat délután Szászhermánynál (Hărman), a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő DN11-es jelzésű országúton – tájékoztat Gabriela Dinu, a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetben életét vesztette két férfi, egy nő és egy gyerek. Az elhunytak és a sérültek Kovászna, Brassó, Hargita és Bákó megyeiek.
A balesetre, amelyben négy gépkocsi ütközött, Brassótól hat kilométerre, Szászhermány határában került sor.

A rendőrség szerint egy 25 éves Kovászna megyei fiatal hölgy figyelmetlenül váltott sávot és beleakadt egy másik gépkocsi hátsó felébe, amelyet egy 34 éves Hargita megyei férfi vezetett. A nő elhagyta az úttestet, a Hargita megyei autó pedig átsodródott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött egy brassói gépkocsival, amelyet egy 60 éves férfi vezetett. Egy bákói sofőr megpróbálta elkerülni, hogy belerohanjon a karambolozott autókba, jobbra kapta a volánt, a brassói autónak ütközött és lesodródott az útról.

A láncbalesetben meghalt a Hargita megyei férfi és a hátsó ülésen utazó hároméves kislánya, a brassói sofőr és az első ülésen utazó, 69 éves felesége. További két ember, a hargitai sofőr 30 éves felesége és egy másik, négyéves kislányuk súlyosan, a balesetet okozott hölgy, és vele utazó 24 éves barátnője könnyebben megsérült. Az országutat két órára mindkét irányban lezárták, a forgalmat Barcaszentpéter (Sîmpetru) fele elterelték. A sérülteket a Brassó megyei sürgősségi kórházban ápolják.

www.agerpres.ro

Címkék: ,