Anyukák szív alakban

Az anyukák, ölükben a picikkel, szív alakban ültek le a fűre. Fotó: ebihoreanul.ro
Az anyukák, ölükben a picikkel, szív alakban ültek le a fűre. Fotó: ebihoreanul.ro
Több mint száz édesanya, apuka, nagyszülő gyűlt össze szerdán este a Nagyváradi Vár parkjában, hogy a Szoptatás nemzetközi Hetét eredeti módon ünnepeljék meg: az anyukák, ölükben a picikkel, szív alakban ültek le a fűre, s mindenkiről fénykép készült.

A kezdeményező dr. Bianca Chirea nemzetközi szoptatási tanácsadó, aki elmondta: egy fényképen látott hasonlót, így támadt az ötlet, hogy náluk is megvalósítsa. Az üzenet, melyet minden anyukához és leendő anyukához el szeretne juttatni, az, hogy szoptassák gyermekeiket, hiszen ez kézenfekvő, ingyenes és egészséges, mondta a doktornő. Nagyon sok az előítélet ezzel kapcsolatban, a statisztikák szerint Romániában csak a csecsemők alig több mint 12 százalékát szoptatják hat hónapos korukig, ennél tovább pedig csak három százalékukat. Jó lenne, ha az anyukák megfelelően tájékozódnának a szoptatásról, beleértve a nehézségeket, „csapdákat” is, tette hozzá a kezdeményező. A Szoptatás Nemzetközi Hetét 1990 óta minden évben augusztus 1. és 7. között tartják meg több mint 170 országban.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter