Anyanyelvi tábor kezdődik

Setét patak – Kárpát-medencei Anyanyelvi Tábor kezdődik ma az Erdővidéki Setétpatakon. Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ) 10-dik alkalommal szervezi meg a tábort, azzal a céllal, hogy a tíznapos együttlét a magyarságtudat fejlesztését, az összetartozás érzésének kialakítását, a közös kulturális értékek megismerését szolgálja.

Az idei táborba 36 diák és tanár érkezett Felvidékről, Vajdaságból, a magyarországi Veszprém megyéből és Erdély szórványtelepüléseiről. A tíznapos együttlét alatt a résztvevők előadásokon ismerkedhetnek meg Erdővidék, Háromszék történelmével, kirándulásokon vehetnek részt, és a bemutatkozások alkalmával egymás vidékét, népszokásait ismerhetik meg. A tábort ma Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke nyitja meg, majd Ördög-Gyárfás Lajos, az AESZ ügyvezető elnöke mutatja be a szövetséget. A szabadtéri játékok, a nyelvi vetélkedők, és az uzonkafürdői fürdőzés mellett a Guzsalyas Játszóház kézműves-foglalkozásokat mutat be a tábor résztvevőinek, a Codex Együttes fellépését pedig reneszánsz táncház követi.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .