Anyák napi ünnepség Asszonyvásárán

Az asszonyvásári gyerekek is köszöntötték az édesanyákat
Az asszonyvásári gyerekek is köszöntötték az édesanyákat
Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeltük az asszonyvásárai templomban. Szikrázó napsütésben gyülekeztek az ünneplőbe öltözött felnőttek és gyerekek.

Hogy nem a szokásos istentiszteleti alkalomra jöttek, kitetszett a gyerekek kezében tartott virágcsokrok látványából. Az énekek és az igehirdetés után a lelkipásztor köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, ükmamákat, majd a gyermeksereg az Úrasztala mellé sorakozva előbb egy énekkel kedveskedett a jelenlévőknek, aztán következtek az óvodások és az iskolások. Minden gyerek a szavalata után megkereste a padok között az édesanyját, esetleg nagymamáját, hogy egy ölelést és puszit követően átadja virágcsokrát.

Piros pont

Jutott virág az óvónéni/tiszteletes asszonynak is, aki, mint minden alkalommal, most is levezényelte az ünnepséget – a szavaló óvodásoknak a dicséret mellett egy-egy piros pontot is ígérve. Végül egy asszonytestvérünk szavalatával csalt könnyeket a szemekbe. Mikor az ünnepség végén kijöttünk a templomból, talán mintha nemcsak a kinti levegőt éreztük nyáriasan melegnek, hanem szívünkben is éreztük az édesanyákra való emlékezés melegségét, hálát adva Istennek a tőlük kapott minden áldásért.

Székely István lelkipásztor