ERDON Helyi hírek

2010.04.23. 11:31

Érmihályfalvi táncosok szerbiai sikere

<p>Bihar megye - Az érmihályfalvi Forever Dance és Fly Away tánccsoportok még januárban kaptak meghívást a Kanizsa Kupa 2010 táncversenyre, melyről a napokban több helyezést, és egy első díjat hoztak el.</p>

A XVIII. Nemzetközi Gyermek-, Modern és Néptáncfesztivált a vajdasági Magyarkanizsán (Szerbia) rendezték meg április harmadik hétvégéjén. A két érmihályfalvi tánccsoport még januárban kapta a meghívást, de a felkészülést csak azután kezdték meg, hogy sikerült támogatókat szerezni az utazáshoz, és a szülők is vállalták a nem kis anyagi áldozatot. Az öt ország (Szerbia, Románia, Magyarország, Horvátország, Bosznia Hercegovina) szóló, páros, csapat és formációs táncosait felvonultató mezőnyben a Romániát egyedüliként képviselő érmihályfalviak sajnos nem tudtak teljes "kerettel" ott lenni, a Forever Dance-ből 5, a Fly Away-ból 7 táncos utazhatott.
 
Helyezések, első díj
 
Április 17. volt "a nagy nap", amikor négy korosztályban mintegy 350 produkciót mutattak be a versenyzők. Az érmellékiek 5 versenyszámban indultak, és a következő helyezéseket érték el: Albert Denisa 7. a show dance gyerek kategóriában; Kovács Viktória 6. a szóló hip-hop junior kategórában; Forever Dance 5. a csapat hip-hop junior kategóriában; Fly Away 6. a csapat show dance gyerek kategóriában. A legfényesebb sikert a Fly Away érte el, hiszen csapat hip-hop gyerek kategóriában elsők lettek!
 
A részvétel a fontos
 
A 80%-ban magyarok lakta városban otthon érezték magukat, tudtuk meg Máté Zsolttól, aki mindkét csapat vezetője, koreográfusa. "Egy nagy versenyen érzi igazán az ember azoknak a szavaknak a jelentőségét, miszerint a részvétel az igazán fontos, amikor például 5 ország 1500 versenyzője között mutathatja meg tehetségét", fogalmazott Máté Zsolt. Hozzátette: nagyon büszke minden táncosára, akik mindent "beleadva" táncoltak, rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodva térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!