Anthony Vaccarello veszi át Yves Saint Laurent divatház kreatív irányítását

A 36 éves Anthony Vaccarello eddig a Versus Versace művészeti igazgatója volt 2015 januártól, valamint 2009-ben alapított saját márkáját is irányítja
A 36 éves Anthony Vaccarello eddig a Versus Versace művészeti igazgatója volt 2015 januártól, valamint 2009-ben alapított saját márkáját is irányítja
Anthony Vaccarello belga divattervező veszi át kreatív irányítást az Yves Saint Laurent divatházban, amelynek éléről múlt héten távozott Hedi Slimane – jelentette be hétfő este a tulajdonos Kering cégcsoport.

A 36 éves tervező eddig a Versus Versace művészeti igazgatója volt 2015 januártól, valamint 2009-ben alapított saját márkáját is irányítja.

Anthony Vaccarello az ötödik kreatív vezető a divatház élén az alapító Yves Saint Laurent, Alber Elbaz, Tom Ford, Stefano Pilati és Hedi Slimane után. A tunéziai-olasz származású francia divattervező-sztárfotós múlt pénteken jelentette be, hogy négy év után távozik a divatház éléről.

“A kosztümtechnikák ismeretével és a pontos szabásával Anthony Vaccarello hatásai és referenciái erősen emlékeztetnek az Yves Saint Laurent divatház szellemiségére” – olvasható a közleményben. Francesca Bellettini, a divatház elnök-vezérigazgatója szerint a belga divattervező “kiválóan teremt egyensúlyt a provokatív nőiesség és az éles férfiasság elemei között”.

Az aszimmetriával variáló sziluettjeiről ismert Anthony Vaccarello a nagy presztízsű brüsszeli La Cambra formatervezési és művészeti iskola elvégzése után a Fendi divatháznál dolgozott, majd 2009-ben saját márkát alapított, amely a párizsi divathéten mutatja be a kollekcióit. A divattervező 2006-ban elnyerte a Hyeres nemzetközi fesztivál nagydíját, 2011-ben pedig a fiatal divattervezők támogatására alapított Andam-díjat.

“A Saint Laurent kreativitása, stílusa, merészsége legendás. Nagyon hálás vagyok e lehetőségnek, amellyel hozzájárulhatok ennek a fantasztikus divatháznak a történetéhez” – mondta a kinevezést követően Anthony Vaccarello. Az Yves Saint Laurent divatháznál tervezett első kollekcióját az októberi párizsi divathéten mutatják be.