”Annyijuk maradt, mi rajtuk volt”

Akt.:
”Annyijuk maradt, mi rajtuk volt”
Porig égett egy szalacsi család háza az elmúlt csütörtökön. Az önkormányzat adakozást hirdetett, minden adomány jól fog.

A négytagú szalacsi Farkas család – két szülő és két kiskorú gyerek – egyik tagja sem volt otthon az elmúlt csütörtökön délben, amikor fellobbant a tűz a házban. Így személyi sérülés nem történt, ellenben mindenük a lángok martalékává vált. ”Annyiuk maradt, ami ruha rajtuk volt”, fogalmazott Horváth Béla szalacsi polgármester, aki kérdésünkre elmondta: nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet, de az az ingatlan belsejéből indulva harapódzott el, így mire észlelték, már a kiérkező tűzoltóknak sem nagyon maradt mit tenni. Más épületet nem fenyegettek a lángok, mivel nem voltak közvetlen szomszédai a családnak, melynek tagjait rokonok fogadták be.

Gyűjtési akció

A szerencsétlenség enyhítésére az önkormányzat azonnal gyűjtési akciót hirdetett a községben, amit lapunk segítségével (is) az egész megyére is szeretnének kiterjeszteni: a családnak minden adomány jól fog, legyen az pénz, ruhanemű, bútor, stb. Aki segíteni szeretne, az a szalacsi polgármesteri hivatallal vegye fel a kapcsolatot a 0259/463014-es telefonszámon munkanapokon 8 és 16 óra között , ők vállalták az ügyintézést, a tárgyi adományokért egyeztetés után akár házhoz is mennek.

Rencz Csaba

Címkék: ,