ERDON Helyi hírek

2008.02.26. 16:00

Új osztályokkal bővűl a kórház

<p>Dr. Todea Ioan, a nagykárolyi Városi Kórház menedzser-igazgatójának tájékoztatása szerint új osztályokkal bővül az intézmény. Többek között onkológiai és gasztroenterológiai részleggel.</p>

Sokáig vitatott volt az a kérdés, hogy a nagykárolyi kórház keleti épületszárnyát milyen célokra használja fel a kórház vezetősége. A kérdés mostantól megválaszoltnak tekinthető, hiszen a kórház menedzser-igazgatójának, dr. Todea Ioan elmondása szerint, az egészségügyi intézmény vezetősége a szóbanforgó épületrészben új osztályokat kíván elhelyezni. Az ehhez szükséges költségtervet, már elküldték az illetékes szaktárcának, melyben egy közel kétmillió eurót igényelnek, de hivatalos végeredmény még nem született. Todea elmondása szerint, olyan új osztályokat létesítenének a kórházban, amelyek a korszerű ellátáshoz, de főként a megbetegedések számát tekintve elengedhetetlenek. A menedzser-igazgató nyilatkozata szerint, óriási szükség van egy onkológiai, valamint egy gasztroenterológiai részlegre, emellett egy fizioterápiás és egy ideggyógyászati szekciót is szeretnének létrehozni.

Átszervezések kellenek

A nagykárolyi kórház vezetője kiemelte továbbá egy ortopédiai osztály létrehozásának fontosságát, mivel nagyon sok ilyen esettel találkoznak nap, mint nap, ennek ellenére a töréssel érkező betegeket Szatmárnémetibe kényszerülnek továbbítani, mivel a hatályos rendelkezések nem teszik lehetővé ezek ellátását csak az erre kinevezett osztályon, megfelelő szakmeberrel. Ezzel együtt bővítenék a fekvőbeteg ellátására kijelölt termek számát, mivel ezek jelenleg zsúfoltak. A sürgősségi osztályt is az új épületszárnyba költöztetnék át, ennek jelenlegi helyén a radiológia kapna nagyobb teret. Mindezek mellett hamarosan átadják azt az új kórházmögötti épületet is, amelyben a kórház modern konyhája, mosodája, valamint egy gyűlésterem és az irodák is helyet kaptak. A konyha berendezéseit már beszerelték, ugyanez a mosodában is folyamatban van. Már csak néhány utolsó simítás van hátra, s az épület teljesen elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!