Anna-bál volt Várad-Velencén

Anna-bál volt Várad-Velencén
Az elmúlt szombaton este/éjjel nagy sikerű Anna-bált rendezett az RMDSZ Cservák Miklós vezette nagyvárad-velencei körzeti szervezete a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban.

Örvendetes, hogy rendkívül sok fiatal is részt vett az RMDSZ nagyvárad-velencei körzeti szervezete által rendezett idei Anna-bálon, bizonyítandó azt, hogy noha a tendenciák azt mutatják, hogy sajnos fogy a magyarság és egyre kevesebben járnak különféle rendezvényekre, azért a színvonalas, hagyománytisztelő és közösségmegtartó jellegű rendezvények talán mégse veszítettek vonzerejükből, és van még remény a jövőt illetően. Mindenesetre a körzeti RMDSZ-t 28 éve vezető Cservák Miklós mindent megtesz annak ellenére hogy ez így legyen, s ez irányú törekvését nem csak szavakkal, hanem tetteket is valóra váltja. Például azzal, hogy rendszeresen meghívja barátját, Meleg Vilmos színművészt, aki, amikor teheti, örömmel tesz eleget a felkérésnek, az utóbbi időben váradi RMDSZ-elnöki minőségében is. Ezúttal is színpadra lépett, s az alkalomhoz illően Juhász Gyula örökbecsű költeményével, az Anna örök cíművel köszöntött mindenkit, kiemelten az ünnepelteket.

Mazsorettek

A bált megtisztelte jelenlétével Székely Hajnal, az RMDSZ Nőszervezet váradi elnöke is, aki az Annákon kívül a Kingákat és az Ilonákat is köszöntötte, mindazokat, akik ezekben a napokban ünneplik név- vagy születésnapjukat.

Színvonalas, saját maguk által koreografált műsorral szolgáltak a Varga Friderika által felkészített váradi Mystique, illetve hegyközcsatári Angels mazsorettcsoportok- a lányok szinte második otthonukként tekintenek a kultúrházra- később pedig megválasztották a legszebb első bálozót, valamint a senior bálszépét is.

Énekelt Thurzó Adrienne, a talpalávalóról a Koktél zenekar gondoskodott. A rendezvényen tényleg minden korosztály képviselte magát, hiszen láttuk például a főszervező három unokáját, Bencét, Botondot és Sárát, illetve találkoztunk Szilágyi Ibolyával, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének vezetőjével, és Pogány Sándorral, a Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjával és kedves feleségével is.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,