ANM: lehűlésre számíthatunk a következő egy hónapban

Akt.:
ANM: lehűlésre számíthatunk a következő egy hónapban
Lehűlésre számíthatunk a következő egy hónapban, a csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak – tájékoztatott pénteken az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) közleménye.

Szeptember utolsó hetében, az ország legnagyobb részén a sokéves átlagnál valamivel alacsonyabb hőmérsékleti értékek lesznek. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak, hegyvidéken kissé alatta marad.

Október első hetében a sokéves átlagnak megfelelő, esetleg kissé hűvösebb időre számíthatunk, különösen északnyugaton és az ország közepén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

Október 8-a és 15-e között a sokéves átlagnak megfelelő időre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

Október 15-e és 22-e között a sokéves átlagnak megfelelő időre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

A prognózist az angliai Reading-ben működő Középtávú Időjárás-előrejelezések Európai Központja (ECMWF) állította össze. A rövidtávú, extrém jelenségek ezzel a módszerrel nem láthatók előre.

www.agerpres.ro

Címkék: ,