ANL-s lakásokat adtak át Szentegyházán

ANL-s lakásokat adtak át Szentegyházán
Szentegyháza – Szentegyházán, december 13-án, hétfőn adtak át 4 ifjúsági ANL-s lakást 48 lakrésszel. Az ünnepi eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki belülről is megtekintette a lakásokat.

Az átadás előzetesen tervezett időpontjait sorozatosan kénytelenek voltak elhalasztani bizonyos végső simítási munkálatok befejezése végett. Ahhoz, hogy az átadás megtörténhessen, nagyban hozzájárult Hargita Megye Tanácsa, amely a megye tartalékalapjából támogatta a közművesítési munkálatok elvégzését. Mindegyik ANL-s lakás 12 lakrészt foglal magában, van 6 kétszobás és 6 egyszobás lakás. Ezeket pontozás alapján nyerték el a pályázok, a családosok kapták a kétszobás lakásokat.

Borboly Csaba tanácselnök beszédében hangsúlyozta, nagyon örvend, hogy a beruházás elkészülhetett a jelenlegi gazdasági válság ellenére, amikor nagyon érződik a pénzhiány.

– A magunk részéről odafigyeltünk, hogy ez a beruházás megvalósuljon, hiszen segítséget nyújt 48 fiatal családnak az itthon maradáshoz, a családalapításhoz – mondta a tanácselnök. Ezt követően Burus Mária Ella polgármester asszony ünnepélyesen átadta a jelen levő lakók számára a Mikulás-ajándékot, a ház kulcsát.

Címkék: ,