Angyaljárás a gyerekkórházban

Angyaljárás a gyerekkórházban
Nagyvárad – Ha eggyel a legkisebbek közül megcselekedtétek, velem cselekedtétek meg – ebből a jézusi tanításból fakad a nagyvárad-őssi Árva Bethlen Kata Református Nőszövetség szolgálata.

Húsz esztendős fennállása alatt számtalanszor bebizonyosodott, hogy a szeretet valóban hidat épít, amely országhatárok, nemzetek, nyelvek és felekezetek fölött ível, és köt össze embert az emberrel. Ez a nőszövetség koordinálja a Nagyvárad-Őssi Református Egyházközség diakóniai munkáját. A Heinkenszaand-i holland testvérgyülekezettel közösen évek óta élelmiszert, gyógyszereket és ruházati cikkeket juttat az arra rászoruló családoknak illetve özvegyen, magányosan élőknek. A segélycsomagok elkészítését, szállítását és a célszemélyekhez történő eljuttatását szervezett és rátermett munkacsoport végzi Németalföldön és Őssiben egyaránt.

Az utóbbi években nemcsak a gyülekezeti tagok érezhették ennek a csodálatos összefogásnak a lélekemelő erejét, de munkacsoportjaink ajtót nyitottak a beteg gyermekek felé, és számukra különféle karácsonyi ajándékokat állítottak össze. Az előző évek hagyományához híven idén is meglepték a nagyváradi gyermekkórház apró betegeit: erre kedden, a délutáni órákban került sor, amikor az Árva Bethlen Kata Nőszövetség képviseletében Porumb Ilona, Gondos Margit valamint Geréb Miklós nagyvárad-őssi segédlelkipásztor kézbesítették a Hollandiából küldött csomagokat. A magyar, román és kisebbségi nemzetiségű gyermekek és velük tartózkodó szüleik megilletődve és hálás szívvel fogadták az „angyaljárást”, s a rideg kórházba mégiscsak beköszönt az emberarcú Messiás, Jézus: kinek-kinek a maga anyanyelvén.

Illesse köszönet a távolban élő Heinkenszaand-i jótevőket, akik a világhálón keresztül olvassák e sorokat, mert sok elcsüggedt ember arcára varázsoltak mosolyt, ugyanakkor az Árva Bethlen Kata Nőszövetség kegyes munkatársait, akik keresztyén érzékenységgel keresik környezetükben, hol segíthetnének.

Geréb Miklós