Angolnyelv-oktatás Szalárdon

Angolnyelv-oktatás Szalárdon
Bihar megye – Az idén Szalárd is részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által ötödik alkalommal szervezett nyári angolnyelv-tanfolyamon.

A koreai származású, Providence-ből érkezett Jeehyun Choi egyetemista lány mellett Kőrösi Tünde szalárdi lakos, az Ady Endre Líceum diáklánya tolmácsként tevékenykedett. A több mint hetven gyereket megmozgató program június 30-tól július 18-ig az iskola területén folyt. A tanítás négy csoportban zajlott, két kezdő és két középhaladó csoport napi egy-egy órai játékos, interaktív angoltanuláson vehetett részt. A kezdő csoportokban óvodás és elemi osztályos tanulók vettek részt, míg a két középhaladó csoport az V–VIII.osztályos diákokat foglalta magába.

Az iskolában

A gyerekek toborzásában és az iskolában a mindennapi foglalkozások gördülékenységében segítő személy Kőrösi Mária tanítónő volt. Az amerikai lány elszállásolását szintén Kőrösi Mária és családja biztosította, akik igyekeztek megismertetni vidékünk szokásait, hagyományait, kultúráját: városnézés, kirándulás, strandolás, magyaros ételek megismertetése, Szalárdi Napok rendezvényei, templomismertetés Borzási Gyula tiszteletes közreműködésével és Nagy Miklós polgármester felajánlásának köszönhetően délutáni lovaglás. A lányok, Jeehyun és Tünde, a búcsúnapra saját kezűleg készített ajándékokkal és speciális amerikai süteménnyel kedveskedtek a gyerekeknek.