Angliában teszteltek a hajdúvárosiak

Mint arról már beszámoltunk olvasóinknak, a Nagyszalontai Liberty labdarúgócsapat három fiatal tehetsége angliai próbára utazott.

A nagyszalontaiak három fiatal és tehetséges játékosának lehetõsége nyílt arra, hogy a nemzetközileg is ismert és elismert angol klub, a West Ham United csapataival együtt készüljön egy hétig. A tuzenöt esztendõs jobbhátvéd Andrei Florean és a tizenhat éves középpályás Andrei Coroian a tizenhét évesek alatti Youth West Ham Footbal Academy csapattal edzett és játszott mérkõzéseket, a tizenhét éves Bajner Bálintot a tizennyolcév alattiak együttese tesztelte. A három tagból álló maroknyi küldöttséget a Liberty volt erõssége, Stelian Farcau kísérte.

Elégedett angolok

– Játékosaink jó benyomást keltettek a nagynevû klub szakemberei elõtt. Florean és Coroian egy mérkõzésen bizonyíthatták tehetségüket, míg Bajnert holnapig tovább tesztelik, s egy mérkõzést is játszik – nyilatkozta Farcau. – Hogy mi történik velük a továbbiakban, az már a két klubra tartozik, viszont annyit elmondhatok, hogy kellemes és igen hasznos tapasztalatszerzés volt számukra és számomra is ez a tesztsorozat.

Érdekességként jegyezzük meg, hogy a három játékos együtt edzett az Arsenal volt erõsségével, Freddy Ljungberggel, aki sérülése után a tartalék csapattal kezdte a felkészülését.

Lévay Sándor