Andronescu: nem az volt a szándékom, hogy Alexandrát hibáztassam

Andronescu: nem az volt a szándékom, hogy Alexandrát hibáztassam
A tanulókat akarta óvni a bűnözőktől, és nem az eltűnt Alexandrát vagy szüleit hibáztatni amiatt, hogy a lány stoppal utazott – jelentette ki pénteken Ecaterina Andronescu, akit egy televíziós interjúban csütörtökön tett kijelentéséért menesztett tisztségéből a kormányfő.

Közölte: a tévéből értesült, hogy leváltották, és a nyilatkozata óta nem beszélt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel. Andronescu elmondta: csütörtök esti tévényilatkozata, amely szerint ő otthon megtanulta, hogy ne szálljon be idegen autóba, “semmilyen kapcsolatban nem volt” az Alexandra helyzetével.

“A szándékom az volt, amit ki is fejtettem egyébként, hogy ha a szülők nem mondják nekik, akkor mi az iskolában kötelesek vagyunk segíteni a gyerekeknek, hogy elkerüljék a bűnözőket. Ez volt az üzenetem, hogy ősztől indítsunk egy kampányt, tanítsuk meg a gyerekeket, hogy megvédjék magukat a bűnözőktől. Semmi köze nem volt a mostani helyzethez, hisz az már megtörtént, én a jövőről beszéltem. Nem volt szándékomban az eltűnt Alexandrát, vagy szüleit hibáztatni, mert a lány stoppal utazott. Egy pillanatig sem gondoltam erre. (…) Azt mondtam: ősszel kampányt kell indítanunk az iskoláinkban, hogy megtanítsuk a gyermekeket megvédeni magukat”- mondta Andronescu a Digi24 televíziónak.

Viorica Dăncilă pénteken jelentette be, hogy leváltotta tanügyminiszteri tisztségéből Ecaterina Andronescut . A miniszterelnök szerint Andronescunak ‘mélységesen hibás’ nyilatkozata miatt kell távoznia funkciójából. Andronescu azt mondta csütörtök este, hogy ő “otthon azt tanulta”, hogy ‘semmilyen idegen autóba ne szálljon be”. A kormányfő Facebook-bejegyzésében jelezte, azt javasolja, hogy ügyvivő jelleggel Valer-Daniel Breaz művelődési miniszter vegye át az oktatási tárcát.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .