Andronescu: A tanulók számának csökkenése Románia egyik legnagyobb drámája

Andronescu: A tanulók számának csökkenése Románia egyik legnagyobb drámája
Drámaian csökken a tanulók száma Romániában – jelentette ki szerdán Ecaterina Andronescu tanügyminiszter, aki szerint 15 év alatt 4,3 millióról 2,8 millióra esett vissza az iskolába járó gyerekek és fiatalok száma.

A romániai megyei jogú városok közgyűlésén felszólaló Ecaterina Andronescu Románia egyik legnagyobb drámájaként ítélte meg, hogy a 15 évvel ezelőtti 4.300.000-ről 2.800.000-re csökkent az iskolába járó tanulók száma.

Nagy az iskolát elhagyó diákok aránya is, ennek egyik oka az, hogy sok, romániai iskolába beiratkozott gyermek időközben külföldre költözött szüleivel – közölte a szaktárca vezetője.

Andronescu beszélt arról az 1489 oktatási intézményről is, amelyek illemhelye továbbra is az iskolaudvaron van. Kifejtette, a helyzet megoldására külön keretet különítettek el a költségvetésben, az összegeket az érintett helyi hatóságoknak fogják kiutalni, hogy ‘az az 1489 iskola, amelynek az udvaron van az illemhelye, megszabaduljon ettől a 21. században már teljesen elfogadhatatlan helyzettől.’

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .