Anatóliai Food Fesztivál Nagyváradon

Anatóliai Food Fesztivál Nagyváradon
Augusztus 3–5. között a nagyváradi várban tartják meg az egyébként török fesztiválnak is nevezett Anatóliai Food Fesztivált.

Mindhárom napon délelőtt 11-től este 23 óráig zajlanak az események. A résztvevők anatóliai kézműves termékekkel, táncokkal és énekekkel ismerkedhetnek meg, és természetesen a híres török gasztronómiával is, hiszen közel 20 standon mutatják be a török ételkülönlegességeket, mint a tantuni, gözleme, kebab, baklava, szultánkenyér, kadayif. Megkóstolhatják a török teát és kávét, a Hurrem sörbetet, török limonádét is. Az alkotóműhelyekben a kalligráfia, az ebru és a henna dekorációs művészetekbe kapnak betekintést, de szórakoztató programokkal várják a gyermekeket is.

Az anatóliai Food fesztivál a Tuna Alapítvány jóvoltából jött létre, melynek célja a török kultúra népszerűsítése, valamint a román–török barátság megerősítése. A fesztiválon több mint 100 önkéntes is részt vesz, a nyereséget pedig rászorulók megsegítésére fordítják. További információkat találnak az eseménnyel kapcsolatban a http://turkfest.ro/ honlapon és www.facebook.com/AnatolianFoodFestival címen.