Ana Birchall: tisztában vagyok vele, milyen óriási felelősséggel jár az igazságügyi tárca vezetése

Ana Birchall: tisztában vagyok vele, milyen óriási felelősséggel jár az igazságügyi tárca vezetése
Tisztában van azzal, hogy ‘óriási felelősséggel’ jár az igazságügyi tárca vezetése, jelentette ki a tisztség ideiglenes betöltésére nevesített Ana Birchall európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

“Mindent meg fogok tenni, hogy professzionalizmussal, komolysággal és kiegyensúlyozottan lássam el ezen mandátummal járó feladataimat’ – írta Ana Birchall Facebook-oldalára, hozzátéve: reméli, hogy az érintett intézmények, a civil társadalom és a média segítségével biztosítani tudják majd az igazságszolgáltatási rendszer hathatós működését, amely minden szilárd demokrácia alapfeltétele.

A kormány AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint Ana Birchall európai ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztert javasolja a kormányfő az igazságügyi minisztérium ideiglenes vezetői tisztségébe. Sorin Grindeanu kormányfő csütörtökön értesítette Klaus Iohannis államelnököt erre vonatkozó javaslatáról, miután Florin Iordache igazságügyi miniszter bejelentette lemondását.

Florin Iordache csütörtökön jelentette be: lemond az igazságügyi tárca éléről. “Amikor átvettem a minisztérium vezetését, célul tűztem ki és mindent megtettem annak érdekében, hogy orvosoljam a fennálló, igen érzékeny problémákat. Minden kezdeményezésem törvényes és alkotmányos volt. Az általam javasolt tervezeteket megtárgyaltuk a tárca által szervezett közvita keretében, most pedig parlamenti vita előtt állnak. A közvéleménynek azonban ez nem elegendő, ezért úgy döntöttem, lemondok az igazságügyi miniszteri tisztségről” – fogalmazott Iordache a Victoria-palotában adott rövid sajtónyilatkozatában.

www.agerpres.ro