Ana Birchall: megértettem az állampolgárok és a külföldi partnereink által jelzett aggodalmakat

Ana Birchall: megértettem az állampolgárok és a külföldi partnereink által jelzett aggodalmakat
Megértette az ország polgárai, valamint külföldi partnerei által megfogalmazott aggodalmakat, és mandátuma alatt a párbeszédre fog építeni – közölte Ana Birchall ideiglenes igazságügyi miniszter pénteken.

“Megértem a tárcával kapcsolatban kialakult érzékenységet, megértettem mindazoknak az üzenetét is, akik nyilvánosan hangot adtak véleményüknek, megértettem külföldi partnereink aggodalmát is, és biztosítom önöket, hogy párbeszéd révén azokkal, akik hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni, meg tudjuk találni az igazságügy helyes irányához szükséges megoldásokat’ – mondta Birchall az igazságügyi minisztérium székházánál.

Az ideiglenes igazságügyi miniszter kifejtette, jövő hét elején szeretne találkozni a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM), az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) képviselőivel.

Birchall ígérete szerint ‘korrekt, becsületes, prefesszionális párbeszédet’ fog folytatni azokkal, akik illetékesek az igazságszolgáltatás kérdéskörében, nincs ‘semmiféle titkos napirendje’, és a legjobb szándékkal veszi át megbízatását.

www.agerpres.ro