Amerikában teniszezik a szatmári „titán”

Nadin Indre
Nadin Indre - © Fotó: Zolton Cohen
Már az Amerikai Egyesült Államokban, a Western Michigan University ösztöndíjas hallgatója a szatmárnémeti Nadin Indre, ahol az egyetemi teniszcsapat első számú embere.

A 21 éves sportoló – aki önéletrajzában feltünteti, hogy a román nyelv mellett a magyar, a német és az angol nyelveket is beszéli – az előző években Németországban, a First Line Tennis Academy tanulója volt, ott az amerikai egyetem egyik lengyel származású edzője figyelt fel a tehetséges teniszezőre. Szeptemberben meg is hívták Michiganbe, ahol kereskedelmi szakon tanul. Az egyetem második legjobb sportolója, 12 győzelmet és csupán 4 vereséget jegyzett a tengeren túli mérkőzésein. Az első osztályú egyetemi bajnokságban szereplő csapat kerettagja még az egyiptomi szakági szövetség elnökének a fia, Zeyad Montasser, emellett svéd, kanadai, Fülöp–szigeteki, chilei és amerikai teniszezők, összesen heten. A szatmári sportoló a csapat legjobbjának járó 1–es számú pályán játszik a bajnoki találkozókon.

Nadin Indre állandó „résztvevője” volt a romániai Top 10–nek: a 14 éven aluliaknál 8., a 16 éven aluliaknál a 16., 18 éven aluliak rangsorában pedig az 5. helyen állt. Most a román szövetség is felfigyelt már a szatmári teniszezőre.