Aluljáródömping és más tervek Nagyváradon

Akt.:
Pafka Ernő, a mélygarázs tervének készítője
Pafka Ernő, a mélygarázs tervének készítője
Nagyváradon a nagypiac és a Baross (Dacia) híd között nem kevesebb mint hat közúti aluljáró épül majd. A vonatkozó tervekről tegnap tájékoztattak a nagyváradi városházán

 

Teljesen átalakul a váradi nagypiac és a Baross (Dacia) híd közúti forgalom az elkövetkező években. Ilie Bolojan, a város polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy két komplex munkálatot végeznek el a következő években, melynek megvalósítása után a villamosforgalom zavartalanul, fennakadások és forgalmi kereszteződések nélkül haladhat majd abban az övezetben, ugyanakkor a buszoknak külön sávjuk lesz Szőllős negyed végétől egészen a vasúti nagyállomásig. A nagy átalakítást két különálló, egymáshoz mégis szorosan kapcsolódó projekttel kívánják megvalósítani. Az első, nagyobb volumenű projekt becsült értéke 20,5 millió euró áfával együtt. Ennek a tervezésére öt hónapot irányoztak elő, ezt követik a munkálatok, melyek két évig tartanak majd. „Ha minden rendben lesz, akkor ősszel elkezdődik a tervezés és jövő év tavasszal, a közbeszerzési eljárás végén elkezdődhet a munkálat” – fogalmazott Bolojan, aki hozzátette, hogy a munkálatok ideje alatt forgalomelterelésekre, és -korlátozásokra kell majd számítani. A másik, ehhez kapcsolódó projekt keretében a Ghillányi (Nufarului) és a Vámház (Sucevei) utcák kereszteződésének forgalmi rendszerét alakítják át. Erről a tervről korábban már tájékoztatott a polgármesteri hivatal, de az eredeti tervhez képest van egy lényeges változás a projektben: egy körforgalom helyett kettőt alakítanak majd ki, egy nagyobbat a Vámház, a Ghillányi és a Váradi Zsigmond (Kogalniceanu) utcák kereszteződésében, és egy kisebbet pedig a Ghillányi és a a Cicero utcák kereszteződésében, és ez utóbbi alatt egy aluljárót is építenek. Ennek a munkálatnak a becsült értéke 7,2 millió euró áfával együtt. Mivel ez egy kisebb volumenű munkálat, ezért a tervezésre három hónapot szánnak, a kivitelezésre pedig tizennégy hónapot. Mindkét projektet uniós finanszírozásra nyújtják be várhatóan október elején, és ha minden rendben halad, jövő tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok.

DSC05457

Leírás

Alexandru Achim tervező a sajtótájékoztatón részletekbe menően ismertette a két projektet. Az első projektben összesen öt aluljárót építenek, amelyeknek köszönhetően a Ghillányi út mind a hat sávján kiiktatják a kereszteződéseket a nagypiac és a Baross híd között. A legnagyobb, azaz leghosszabb és legszélesebb aluljáró az ortodox katedrális és a park között lesz, itt mindkét menetirányban mind a hat sáv a föld alá kerül, efelett alakítják majd ki a gyalogos övezetet. A második és a harmadik aluljárót a főút és a Kolozsvári út kereszteződésében építik ki. Ebben az övezetben Szőllős felől jőve lesz egy sáv, amelyről rá lehet majd térni a Kolozsvári útra, két másik sávon pedig a Kolozsvári út alatt halad majd át az út a Baross híd irányába. A Baross híd felőli menetirányban egy hosszabb aluljárót építenek ki, mely a villamos sínek és a Kolozsvári út alatt is elhalad majd, és onnan lehet majd tovább haladni autóval a Ghillányi út felé. A negyedik aluljáró közvetlenül a Baross híd déli hídfőjénél lesz: a Koloszvárról az Averescu úton bejövő járművek egy felszíni sávon a hídra hajthatnak fel, míg egy másik sávon a belvárosba hajthatnak be, ez a sáv Baross hídra a Ghillányi út felől felvezető, illetve a hídról levezető út, valamint a villamossínek alatt vezet majd el és a jelenlegi turbó körforgalom közepén kanyarodik majd rá a Ghillányi út felé vezető útra és halad tovább a harmadikként említett aluljárón keresztül. Az ötödik aluljáró a December 1. park dél-keleti sarkánál épül majd, ugyanis a park déli oldalán haladó utcát kétirányúsítják. Így az ortodox katedrális felől jőve is le lehet majd térni a városközpont felé, és a közút az említett sarkon a villamossínek alatt halad majd el. A másik projekt keretében az aluljáró a Ghillányi úton lesz a kisebbik körforgalom alatt. A nagyobbik körforgalmat pedig úgy alakítják ki, hogy az ne keresztezze a Ghillányi utat, és így a Vámház utcáról a Ghillányi út érintése nélkül lehet majd rátérni a Váradi Zsigmond utcára, míg a Szőllős felől érkezők az aluljárón keresztül haladhatnak egyenesen tovább a Baross híd irányába, vagy pedig a kisebbik körforgalmon keresztül térhetnek rá a Vámház vagy a Váradi Zsigmond utcára.

Pap István

Címkék: ,