Alternatív finanszírozások a tőzsdén

Alternatív finanszírozások a tőzsdén
Nagyvárad – Csütörtök délelőtt az egyik nagyváradi szálloda konferenciatermében a Bukaresti Értéktőzsde vezetői tartottak előadásokat, Alternatív finanszírozási lehetőségek a romániai cégeknek címmel.

Csütörtök délelőtt az egyik nagyváradi szálloda előadótermében a Bukaresti Értéktőzsde és együttműködő partnerei szakmai konferenciát szerveztek a kis- és közepes vállalkozók számára a bőrzén való jelenlét fontosságáról, Alternatív finanszírozási lehetőségek a romániai cégeknek címmel. A tanácskozás jelentőségét jelzi, hogy az intézmény 1882-es alapítása, illetve 1995-ben történt újraindítása óta első alkalommal fordult elő, hogy a partiumi megyeközpontban személyesen tájékoztatták az érdeklődőket. A rendezvényre több mint ötven, Bihar, Arad és Temes megyei üzletembert, különböző kereskedelmi társaságok képviselőit hívták meg.

A szimpóziumon többek közt szó esett a tőkepiacon keresztül megvalósuló finanszírozás, illetve a tőzsdei listázás előnyeiről, a más típusú finanszírozási módszerekkel összehasonlított költségekről, valamint a cégek méretéhez és piaci jelenlétük régiségéhez adaptált finanszírozási lehetőségükről. Felszólalt Ioan Mintaş, a Kis-és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsának első alelnöke, Anca Dumitriu, a Bukaresti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese, Octavian Morar, a Bukaresti Értéktőzsde igazgatótanácsának tagja és Dan Florin bróker. Az interaktív esemény után kétoldalú tárgyalásokra került sor a BÉT és azon cégek képviselői között, akik érdeklődést tanúsítottak a listázás folyamata iránt.

Ciucur Losonczi Antonius