Álltak a villamosok az esővíz miatt

Álltak a villamosok az esővíz miatt
Már hagyománynak számít Nagyváradon, hogy hirtelen esőzések nyomán nagy mennyiségű esővíz gyűlik össze a Fő utcán a Körös áruház előtti részen, valamint az Olimpiadei utcán, ami fennakadást okoz a forgalomban, különösen a villamosközlekedésben.

Mivel a sínek víz alá kerülnek, ezért le kell állítani a villamosokat, mert különben rövidzárlat keletkezne. A csütörtök reggeli, kora délelőtti esőzések miatt is álltak a villamosok az Olimpiadei utcán. Mint Tripa Renátától, a Nagyváradi Vízművek kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a vállalat intervenciós járművei és szippantós autói kint dolgoztak a város érzékeny pontjain, hogy tehermentesítsék a vízelvezetőket, hiszen, amikor nagy mennyiségű csapadék hirtelen zúdul le az égből, akkor a sok csapadék által hozott hordalék eltömíti a vezetékeket, így az esővíz sem tud kellő gyorsasággal elfolyni. Carmen Tocut, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat szóvivője szerkesztőségünknek elmondta, hogy mindaddig nem indították újra a villamosforgalmat, amíg el nem állt az eső, és amíg el nem folyt a víz a sínekről.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .