Államelnöki választások 2019: Barna, Kelemen, Paleologu vita az Európa FM-nél

Államelnöki választások 2019: Barna, Kelemen, Paleologu vita az Európa FM-nél
Első alkalommal került sor csütörtök este az Európa FM rádióadó szervezésében három államfőjelölt vitájára.

A műsorban Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetség, Kelemen Hunor, az RMDSZ, és Theodor Paleologu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltje vett részt.

Dan Barna úgy vélte, hogy ha nem kerül sor előre hozott választásokra, akkor nem biztos, hogy sikerül ‘megszabadulni’ a Szociáldemokrata Párttól (PSD), amely eséllyel térhet vissza a jövő évi választásokon. Kelemen Hunor szerint ‘a jelenlegi konstrukcióban’ nincs esély előre hozott választásokat tartani. Teodor Paleologu úgy vélte: az ‘alkotmány nem engedi’, hogy idő előtt választást tartsanak.

Kelemen Hunor kijelentette: tíz évre meg kell tiltani a fák kivágását az erdőben (kivéve a háztartási fűtésre szánt tűzifát), le kell állítani a faexportot és erdősítési programot kell indítani. Dan Barna ‘irreálisnak’ minősítette a javaslatot, mert nem lehet ‘egy válságot egy másik válsággal megoldani’, szerinte a falopást kellene megakadályozni. Paleologu szintén nem támogatná ezt a megoldást, mert az illegális favágás szerinte “egy korrupciós probléma’.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .