Alkotmányos a melegházasság tiltásáról szóló román polgári kezdeményezés

Alkotmányos a melegházasság tiltásáról szóló román polgári kezdeményezés
Teljesíti a román alkotmány által előírt feltételeket az a polgári kezdeményezés, amely alkotmányos szintre emelné a melegházasság tiltását Romániában – döntött szerdán a román alkotmánybíróság.

 

A testület megállapította, a polgári kezdeményezés eleget tesz az alaptörvény által megkövetelt formai követelményeknek, így nincs alkotmányos akadálya a népszavazásra bocsátásának. Romániában hárommillió aláírást gyűjtöttek össze az alaptörvény módosítására. Azt akarják, hogy az alkotmány mondja ki, “a család egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon alapul”. A jelenlegi alkotmányban a házaspárok kifejezés szerepel.

A talárosok elhalasztották a döntést egy meleg házaspár ügyében, amely szeretné, hogy Romániában is ismerjék el a Belgiumban kötött házasságukat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter