Alkoholcsempészet és vesztegetés

Alkoholcsempészet és vesztegetés
Szatmár megye – Január 11-én 7.30 órakor a Máramaros Megyei Határrendészet munkatársai a 19-es számú országúton állítottak meg rutinellenőrzésre egy Ford Transit típusú haszongépjárművet, melyet az 50 éves F. Grigore komorzáni (Szatmár megye) lakos vezetett.

Az ellenőrzés során a határrendészek a gépjármű rakterében 34 darab műanyag palackban, összesen 680 liter alkoholt találtak, mely származási helyéről a sofőr semmilyen irattal nem tudott szolgálni. F. Grigore azt vallotta, hogy az alkoholmennyiséggel Szatmár megyéből Suceava megyébe tartott, ahol értékesíteni szerette volna azt. A komorzáni férfi ellen a határrendészek bűnvádi eljárást kezdeményeztek alkoholcsempészés miatt.

F. Grigore január 11-én délután felhívta az ügyben érintett tisztet és arra kérte, hogy találkozzanak január 12-én reggel. A találkozón F. Grigore 1000 eurót és 200 liter alkoholt ígért a határrendésznek, amennyiben eltekint az előző napi találkozásuktól, és nem indít bűnvádi eljárást ellene. A határrendész jelentette feletteseinek a vesztegetési kísérletet, akik a maguk módján értesítették a máramarosi törvényszék melletti ügyészséget. Január 12-én 12.30 órakor az ügyészség írányítása alatt rajtaütési akciót szerveztek, és rajtakapták az 50 éves férfit, amint átadja a határrendésznek a megígért alkoholmennyiséget és az 1000 eurót. F. Grigore ellen egy újabb bűnvádi eljárást indítottak, ezúttal vesztegetés miatt. F. Grigorét 24 órára őrizetbe vették a rend őrei, miközben az ügyészségtől a férfi előzetes letartóztatását kérték.