Alexandru Petrescu gazdasági miniszter veszi át ideiglenesen Florin Jianu feladatkörét

Alexandru Petrescu gazdasági miniszter
Alexandru Petrescu gazdasági miniszter
Ideiglenesen Alexandru Petrescu gazdasági miniszter fogja vezetni az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős minisztériumot, miután Florin Jianu csütörtökön lemondott – jelentette be Sorin Grindeanu kormányfő a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának ülését követően.

A miniszterelnök úgy vélekedett, az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős tárcát vezető Florin Jianu nem bírta el azt a nyomást, amely az utóbbi napokban az egész kabinetre ránehezedik, és ‘meghátrált’.

Grindeanu kijelentette, szerdán nyilvánosságra kerültek a kormány tagjainak telefonszámai, emiatt mindannyian ‘rohamnak’ vannak kitéve, és szerinte a kereskedelmi miniszter nem bírta ezt a rohamot. ‘Nem könnyű, amikor a családodra, a szüleidre vonatkozó szitkokat küldenek neked’ – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök megerősítette: nem fog lemondani a büntetőjogot módosító kormányrendeletekről. ‘Két nappal ezelőtt hoztunk egy döntést, és annak mentén, indokoltan megyünk tovább’ – jelentette ki.

www.agerpres.ro