Álarcos bál a Lorántffyban

Álarcos bál a Lorántffyban
Hangulatos álarcos bált szerveztek a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban február 16-án délután. Az iskola díszterme megtelt tanárokkal, diákokkal.

 

 

A hagyományoknak megfelelően az iskola XI. A és B osztályai a két osztályfőnök Fenesi Győző és Bere Zsuzsanna vezetésével fergeteges farsangi bált szerveztek, amelyen hat osztály mutatta be tréfás, jelmezes előadását. A két szervező osztály mellett a IX. A és B, valamint a X. A és B osztályok csillogtatták meg kreativitásukat. Mint minden évben a diákok, most sem csak beöltöztek, hanem egy 10-15 perces humoros előadással is készültek, amelyben aktualitásokat, tévéműsorokat, vagy éppen saját magukat parodizálták ki, és amelyet az iskola közössége és egy öttagú zsűri előtt adtak elő. Elsőként a tizenegyedikesek léptek fel. Az A. osztály két produkcióval is készült. Először a Flintstones család egy-egy élethelyzetét elevenítették meg, majd Cézár halálát adták elő, kicsit humoros szemszögből. A fiatalok kitettek magukért, a találó jelmezek és a jól összeállított szövegek is elérték hatásukat.

 

Humoros előadások

 

A továbbiakban a B. osztály produkcióját tekinthette meg a közönség, amely a falusi élet egyik fő pillanatába, a disznóvágás procedúrájába engedett betekintést, természetesen a humoros túlzások itt sem maradhattak el. A IX. A osztályparódiával készült, míg a IX. B képzeletbeli tévé műsorukban, a Valentin napi Passzívban színészek és közéleti személyiségek bőrébe bújtak. Végül a tizedik A. és B. lépett fel egy-egy rövidebb produkcióval, melyekben az élet egy-egy jelenségét parodizálták ki. A humoros előadásokat nagy tapssal jutalmazta a közönség. Az álarcos bál végén Szabó Zsuzsanna igazgatónő kiosztotta az okleveleket. Minden osztály a produkciójának megfelelő ötletes elnevezésű díjat kapott, e mellett egy-egy tortával is gazdagabbak lettek. Az esemény végén Kovács Klára aligazgató kiosztotta a 2011 novemberében zajló szelektív szemétgyűjtés verseny győzteseinek az oklevelet és a pénzjutalmat. A versenyen első a XI.A, második a hetedik osztály és harmadik a IX.A lett.

 

Nagy Noémi