Álarcok mögé bújtak a nyugdíjasok

Álarcok mögé bújtak a nyugdíjasok
Nagyvárad- Rendkívül jó hangulatban telt pénteken este a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett farsangi mulatság a római katolikus kultúrotthonban. Jelmezes felvonulás is volt.


A telet temette péntek este pazar hangulatban az a körülbelül 130 személy, aki részt vett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban idén is megszervezett farsangi mulatságon. Jellemző, hogy már a 17 órára meghirdetett kezdési időpont után negyedórával szinte megtelt a „bálterem”, s még ezt követően is érkeztek jó néhányan. Egyesek az alkalomhoz illően öltözve, mások pedig csak később, a jelmezes felvonulás előtt rejtették magukat valamilyen ötletes, szellemes gúnyába, illetve maszk mögé. Ugyanakkor olyanok is akadtak, akik csupán az asztalra tett álarccal utaltak diszkréten az esemény jellegére. A művészberkekben jól ismert, örökifjú és mindig vidám Schneider Marika „életművész” az alkalomhoz illő több kelléket is hozott magával, Chvatal Margittól pedig tombolaszelvényeket lehetett vásárolni, hogy a kellemes élmények mellett valamilyen kézzel fogható emlékkel is távozhassanak mindazok, akik pénzt szántak erre. (A fődíj egy ruhaszárító állvány volt).

A gésa nyert

A minőségi talpalávalóról Veres László és zenekara, a Happy End gondoskodott. Szilágyi Ibolya egyesületi elnök nem csupán a bejáratnál, hanem a színpadon is üdvözölte néhány kedves szóval a jelenlevőket, Biró Rozália RMDSZ-es szenátor pedig annak fontosságáról beszélt, hogy milyen jó összeforrt közösséget alkotva együtt lenni, néhány óra erejéig feledni a hétköznapok megpróbáltatásait.
Az összejövetel fénypontja a felvonulás volt, melyre a szervezők által biztosított ízletes vacsora után kerítettek sort. Számos látványos jelmez nehezítette a zsűritagok dolgát, de végül természetesen dönteniük kellett. Első helyre a gésát rangsorolták (Szabó Ibolya), második a (fekete) özvegynek öltözött Szilágyi Ibolya lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a bohóc, vagyis Szabó Piroska léphetett. Különdíjat ugyanakkor Rácz Irénke (a halász) érdemelt. Gratulálunk nekik!

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,