Alapszintű borismereti tanfolyam a Vura Vinotékában

A Budapesti Borkollégium, a Vura Vinotéka szervezésében három napos alapfokú borismereti tanfolyamot indít Nagyváradon, március 13- 15 között.

A Borkollégium nemzetközileg is elismert, a Wine and Spirit Education Trust világhálózatának első magyarországi tagja. A Nagyváradi előadásokat dr Rohály Gábor, nemzetközi borakadémikus, az iskola alapítója és szellemi vezetője, valamint dr Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium igazgatója, egyéni korrepetitor vezetik.

Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adunk át akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek vagy szakírók.

Ez a kurzus elegendő tudást ad ahhoz, hogy elkezdjünk ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedünk a szőlőtermesztés valamint a bor-és étel párosítások alapjaival is.

Bővebb információ: vinotekavura@gmail.com Tel: 0755119958 (Zemleszky Renáta)