Alapszakasz záróra: DKSK siker

Alapszakasz záróra: DKSK siker
A női kosárlabda NB I/A 22. fordulójában a DKSK Miskolc csapata a Szeviép-Szeged együttesét fogadta.

Az alapszakasz utolsó fordulójában tét nélküli mérkőzést játszott a két gárda, az ugyanis már a találkozó előtt tudott volt, hogy szülessen bármilyen eredmény az összecsapáson, az egyikőjük alapszakaszbeli helyezésén sem változtat: a Diósgyőr a harmadik, a Szeged a hetedik helyről indulhat két hét múlva a rájátszás negyeddöntőjének, ahol a két nyert meccsig tartó párharcban a piros-fehérek ellenfele a Szolnok, a Tisza-partiaké pedig a Sopron lesz.

Fodor triplák

A hazaiaknál a porcsérüléssel bajlódó Ambrus vállalta a játékot, így a Diósgyőr a legerősebb összetételében lépett pályára, a túloldalon viszont Mészárosra és Vukovicra sem számíthatott Domonkos Mihály, aki a hétfőn távozott Zeljko Dokictól vette át az edzői feladatokat.

Az 5. percig a DKSK vezetett, majd mivel perceken át rendkívül rosszul dobtak a piros-fehérek, a Szeged fordított. 7-13-nál viszont Fodor vágott be két triplát, így az előzőleg pályára küldött két szegedi csere, Fülöp és Pungor indulhatott a kispad felé. Nem sokkal később a Diósgyőr visszaszerezte az előnyt, és az első játékrész végére három egységnyit hozott össze.

A második negyed elején összeállt a hazaiak védekezése, és tovább nőtt a különbség a csapatok között. A 15. percben 29-22-nél, majd négy minutával később 40-25-nél kért időt a vendég együttes. A szegediek dobóformájára jellemző, hogy Kajdacsi egy támadáson belül a palánk alatt három kísérletéből sem tudott a gyűrűbe találni, a túloldalon pedig nem lehetett nem észrevenni a hetek óta egyre hasznosabban játszó Fodort.

Tovább dolgoztak

A térfélcserét követően javulni látszott a Szeged: Kajdacsi ezúttal is háromszor dobhatott rá két másodpercen belül, de ezúttal a harmadik bement. Ezzel együtt sem dobtak jól a vendégek, de a Diósgyőr sem: öt perc telt el a negyedből, amikor először a gyűrűbe találtak a hazaiak (42-30). Innen egészen jól belelendült a két együttes és az addigi a játékrészben szerzett pontjaikat majdnem megnégyszerezték.

A záró tíz perc elején a hazai drukkerek örömmel konstatálták, hogy néhány perce megsérült Fodor folytatni tudta a játékot. Az Englert és Fürész Emőke vezérelte csapat pedig tovább dolgozott: a 37. percre húsznál is többre növelve előnyüket (70-46). A végén még a mezőny legjobbját Englertet a fiatal Szamosi váltotta, így ő is aktív részese lehetett a Diósgyőr idei 17. bajnoki győzelemének.  

BCs

Jegyzőkönyv

DKSK Miskolc – Szeviép-Szeged 72-52 (20-17, 20-8, 13-12, 19-15)

Miskolc, 600 néző. V.: Szabó Gy., Fekete L.
DKSK Miskolc: ENGLERT (13/3), Djelmis (7), FÜRÉSZ E. (16), Ambrus (7), Keller (7). Csere: IMBERGEROVÁ (14/6), FODOR (8/6), Szamosi (-). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.
Szeviép-Szeged: TÖRÖK (13/3), Szlimák (5/3), IZSÁK (11/6), Russai (8), Kajdacsi (12). Csere: Fülöp (-), Pungor (3/3). Edző: Domonkos Mihály.

Kipontozódott: Izsák a 35., Fürész E. a 39. percben.

Mestermérleg

Tapodi Péter: – Támadásban helyenként látszott a tétnélküliség okozta koncentráció hiánya. De a védekezésünk végig masszív volt.

Domonkos Mihály: – Két meghatározó játékosunk nélkül is helytállt a csapat. Kicsivel jobb helyzetkihasználással szorosabb eredményt érhettünk volna el.