Alapoztak a szatmári legények

Alapoztak a szatmári legények
Nem borított papírformát a VSK kézilabdacsapata a konstancaiak elleni bajnoki találkozón, de nem is ez volt a cél: sok gólos, jó iramú meccsen készült a Palkó–csapat a következő bajnokira.

 

Tizenkét gólos vereséget szenvedett szombat déleben a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata az utóbbi három idény bajnokcsapatától, a Konstancai HCM–től, viszont a több mint hatszáz fős nézőközönség mégsem unatkozhatott, ugyanis egy jó iramú, sok találatot hozó meccset láthattak.

A Palkó János, Nicolae Istrate edzőpáros legénysége sem vallott szégyent, sőt, az első tíz percben még egyenlő ellenfele volt a szezon egyetlen veretlen együttesének. Davorin Prskalo szerezte a mérkőzés első találatát, ekkor volt az egyetlen alkalom, hogy vezetett a VSK. A 6. percig fej–fej mellett haladt a két csapat (5–5), ezután viszont Constantin Ştefan edző legénysége, kihasználva a hazaiak két hibáját, először növelték kettőre előnyüket (5–7). A minimális hátrányt nem tudta őrizni a szatmári legénység, így a szünet előtt hatra duzzadt a vendégek előnye, viszont Oláh János időn túli hetesével 16–21–es állásnál ért véget az első felvonás. A fordulás után a tengerpartiak négy perc alatt kilencre növelték a különbséget (18–27), majd a szatmári legénységnek hét perc elég volt, hogy vissza állításák a szünetben jegyzett ötös hátrányt (25–30). Ezután ismét rákapcsoltak Ghionea, Csepreghi és társaik, Rudi Stănescu bezárta a kaput, így a címvédők nyolc perccel a meccs vége előtt már tízzel vezettek (27–37). Innen már kínos percek következtek, ugyanis a szatmári legénységnek még a passzok sem jöttek össze a konstancai kapu előtt, Stamate, Stavrositu és Irimescu pedig áttörhetetlen paravánt állítottak Stănescu kapuja elé. Nehezen teltek a másodpercek, közben a HCM az 56. percig tizennégyre növelte előnyét (29–43). Az emberelőnyt kihasználva (a mérkőzés egyetlen kiállítása volt az 58. percben, a bírók Onyejekwét küldték két percre a kispadra) a hátrányból kettőt még faragott a végéig a VSK, így tizenkettős előnnyel nyert Szatmárnémetiben a HCM.

A „piros-fehérek” keretéből egyébként hárman hiányoztak szombaton: Silviu Surducan és Ghiţă Mateaş műtétek után lábadoznak, míg Alexandru Gălan az elmúlt héten sérült meg, de a következő bajnokin valószínűleg már játékra jelentkezhet. Ezért az eddigi tartalékok több bizonyítási lehetőséget kaptak, Andrei Bejenariu még a kezdő hatosban is helyet kapott. Viszont nem ő volt az, aki élt a lehetőséggel. A szatmárnémeti születésű 20 éves Raul Pop ismét jó, 60 százalékos (5 kapura dobásból 3 gól) teljesítményt nyújtott. Ami a pontos dobások számát illeti nála csak Oláh volt jobb a 64 százalékos teljesítménnyel (14–ből 9 gól), de Prskalo (54 százalék), Laurenţiu Dinescu (53 százalék) és Cosmin Liberţ (50 százalék) is bombázták Stănescu kapuját.

Vasárnap 17 órától a Bukaresti CSM lesz a szatmári legénység ellenfele. A konstancaiak elleni meccs jó felkészülési lehetőség volt a 15. etap találkozójára, hiszen a VSK–nak kötelezően hoznia kell a két pontot arról a bajnokiról.

 

 

Nemzeti Liga, 14. forduló

Szatmárnémeti VSK – Konstancai HCM 32-44 (16-21).

VSK: Panazan 6 védés (ebből 2 hétméteres), Vass 5 – Sas 1 gól, Dinescu 7, Bejenariu 1, Mateş 1, Jurj, Pop 3, Oşvat, Tcaciuc, Prskalo 6, Liberţ 4, Oláh 9 (ebből 3 hétméteresből).

HCM: Stănescu 15 – Novanc, Şimicu 6, Stavrositu 4, Irimescu 5, Toma 3, Sadoveac 2, Adzic 1, Sabou 5, Stamate 2, Csepreghi 2, Ghionea 8, Buricea 2, Onyejekwe 2, Criciotoiu 2.

Hétméteresek (megítélt/értékesített): 3/3 – 4/2. Kétperces kiállítások: 0 perc – 2 perc.

További eredmények

Energia Tg. Jiu – Bákói Ştiinţa 31-29

CSM Ploieşti – Temesvári Poli 30–33

Steaua – Székelyudvarhelyi KC 29–42

Kolozsvári U – Bucovina Suceava 25–27.

A Bukaresti CSM – Krassó-Szörényi HC és Tordai Potaissa – Dinamo találkozókat halasztották.